یکی از اساسی ترین و ضروری ترین اقدامات در راستای پرورش انواع طیور، ضد عفونی سالنهای پرورش قبل از ورود پرندگان به سالن است. این کار باید با دقت بالا صورت پذیرد و بی احتیاطی در آن ممکن است خسارات جبران ناپذیری به بار آورد.
مراحل مختلف ضد عفونی و آماده سازی سالن پرورش بلدرچین
مرحله اول: تخلیه لوازم و تجهیزات و کود از سالن پرورش بلدرچین
آب خوری، دان خوری، کود و ضایعات طیور دوره قبل، باید به طور کامل از سالن تخلیه گردند. تا حد امکان از پخش کود و پَر در خارج از سالن، جلوگیری شود.
مرحله دوم: تعمیرات سالن پرورش بلدرچین
در صورتی که سالن نیاز به تعمیرات داشته باشد، باید تعمیرات در این مرحله صورت گیرند.
مرحله سوم: شستشوی سالن پرورش بلدرچین
ابتدا برق سالن به طور کامل قطع گردد، دستگاههای تهویه و دیگر لوازم برقی مانند کلیدها، پریزها و لامپها به طور کامل جهت جلوگیری از نفوذ آب پوشانیده شوند.
شستشو با آب گرم پرفشار و محتوی مواد ضد عفونی کننده از سقف سالن شروع شده و به دیوار و کف سالن پرورش بلدرچین، ادامه می یابد. سعی شود کلیه زوایا و گوشه های سالن، شسته شوند.
بهتر است بعد از این مرحله، سالن پرورش بلدرچین مجددا با آب تمیز پر فشار، شسته شود.
مرحله چهارم: ضد عفونی تجهیزات مرغداری
آب خوری ها و دان خوری ها در خارج از سالن، ابتدا با آب گرم پرفشار محتوی مواد ضد عفونی کننده و سپس با آب گرم تمیز پر فشار، به طور کامل شسته شوند. سپس به داخل سالن آورده شده و در محل مناسب نصب شوند.
مرحله پنجم: نصب توری
نصب توری در پشت پنجره ها، به منظور جلوگیری از ورود پرندگان وحشی و حیوانات وحشی، ضروری است.
مرحله ششم: مقدمات ورود جوجه بلدرچین به سالن پرورش بلدرچین
24 ساعت قبل از ورود جوجه بلدرچین ها به داخل سالن، آبخوری ها از آب پر شوند و بخاری ها روشن گردند.